| Pohronská kapustnica Potrebujeme:¼ kg bravčových chvostíkov
 400 g bravčového kolena
 ½ kg kyslej kapusty
 1-2 strúčiky cesnaku
 10 g sušených húb
 40 g bravčovej masti
 30 g hladkej múky
 1 cibuľa
 2 dl mlieka
 1 dl kyslej smotany
 rasca
 mletá červená paprika
 mleté čierne korenie
 soľ
  Postup:Chvostíky a koleno umyte a dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké, pridajte pokrájanú kyslú kapustu a spolu varte do zmäknutia. Uvarené mäso vyberte a oberte z kostí. Do kapusty pridajte postrúhaný cesnak, posekanú rascu, mleté čierne korenie, vopred namočené a vyžmýkané huby a soľ. Z masti, múky, pokrájanej cibule a mletej papriky pripravte zápražku, ktorú zrieďte mliekom, prilejte do kapustnice a spolu povarte. Do hotovej kapustnice vložte pokrájané mäso a premiešajte. Na tanieri môžete prichutiť lyžicou kyslej smotany.
 
 |  |