| Kapor na orientálny spôsob Potrebujeme:800 g kapra
 50 g oleja
 40 g cibule
 40 g zeleru
 50 g mrkvy
 50 g v oleji nakladanej papriky
 100 g v octe nakladaných hríbov
 10 g hladkej múky, mletá červená paprika
 kari korenie
 mleté čierne korenie
 soľ
  Postup:Kapra očistite, vypitvite, umyte, osušte obrúskom, pokrájajte na 4 väčšie kúskov (8 menších), osoľte a poprášte múkou rozmiešanou s mletým čiernym a kari korením a mletou červenou paprikou. Takto pripravené porcie kapra opečte na horúcom oleji a vyberte na tanier. Na zvyšnom oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájanú zeleninu, osoľte, podlejte lyžicou vody a prikryté duste asi 15 - 20 minút. Potom pridajte pokrájané hríby, nakladanú papriku a opečenú rybu, prikryte a ešte spolu duste asi 10 minút.
 |  |