Predaj umelých vianočných stromčekov na Vianoce 2018.

Pečený moriak plnený dvomi plnkami

Potrebujeme:
3 kg moriak
100 g masla
1 ČL hladkej múky
soľ

l. Plnka:
3 žemle
3 vajcia
20 g slaniny
30 g tuku
mlieko
pokrájaná šunka
postrúhaný muškátový oriešok
soľ

II. Plnka:
1 žemľa
150 g nemastného bravčového mäsa
100 g vareného údeného mäsa
1 vajce
mlieko
pečeň z moriaka
mleté čierne korenie
soľ

Postup:
Očisteného moriaka umyte, osušte a na prsiach mu uvoľnite kožu na naplnenie. Potom ho osoľte zvonka i zvnútra a plňte. Jednu plnku dajte do brušnej dutiny a druhú medzi prsia a uvoľnenú kožu. Koniec kože z krku prehnite a zošite, brušnú dutinu takisto zašite, konce krídel odseknite a krídla zahnite dozadu. Moriaka dajte na pekáč (prsiami nahor) vymastený 90 g rozohriateho masla, podlejte malým množstvom vody a vložte do stredne vyhriatej rúry. Po chvíli teplotu rúry zmiernite, moriaka obráťte prsiami nadol a prsia podložte drievkami, aby sa koža neprichytila na pekáč. Pri dopekaní moriaka znova obráťte prsiami nahor a do šťavy pridajte múku rozotretú s 10 g masla. Počas pečenia moriaka polievajte vlastnou šťavou, podlievajte horúcou vodou a pripečenú šťavu na okrajoch pekáča zoškrabujte do šťavy.

l. Plnka: Žemle pokrájajte na kocky a zvlhčite mliekom rozšľahaným so žĺtkami a soľou. Pridajte vyškvarenú slaninu pokrájanú na kocky a rozohriaty tuk. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a zľahka ho zamiešajte do plnky spolu s postrúhaným muškátovým orieškom. Nakoniec pridajte ešte pokrájanú šunku v množstve podľa vlastného uváženia.

Il. Plnka: Žemľu pokrájajte na plátky a navlhčite mliekom. Po presiaknutí pridajte zomleté bravčové mäso, údené mäso a pečeň, vajce a mleté čierne korenie, osoľte a dobre vymiešajte.

predaj vianočných stromčekov, vstup do internetového obchodu

Výpredajové ceny končia
24.12.2018
akcie skončia za:

Dní Hod Min Sek

©2018 | Zákaz kopírovania | NaVianoce.sk | info (a) navianoce.sk