Predaj umelých vianočných stromčekov na Vianoce.

Vianočná čokoládová torta 

Potrebujeme:
5 vajec
100 g práškového cukru
štipka soli
60 g maizeny
60 g polohrubej múky
30 g najemno zomletej zrnkovej alebo instantnej kávy
maslo a múku na vymastenie a vysypanie formy.

Plnka:
1 balíček čírej želatíny v prášku
4 žĺtky
100 g práškového cukru
štipka soli
2 dl mokka likéru
130 g maslových keksov
130 g kakaového prášku
1 PL slnečnicového oleja
½ kg nízkotučného tvarohu

Postup:
Maslom vymastite a múkou vysypte len spodok tortovej formy s priemerom 26 cm, aby sa vám pekne zodvihlo cesto. Rúru predhrejte na 180 °C (plynovú na stupeň 2 - 3). Z vajec oddeľte bielky. Žĺtky vyšľahajte vo vodnom kúpeli elektrickým šľahačom s ½ cukru, štipkou soli a 3 PL vlažnej vody na penistý krém. Do misy dajte múku, maizenu a zomletú kávu, premiešajte. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom na sneh. Sneh pridajte k žĺtkovému krému, primiešajte múku a všetko dobre zľahka premiešajte. Cesto nalejte do formy, zarovnajte, vložte do predhriatej rúry. Na druhej polohe mriežky pečte asi 20 - 25 min.
Vlažný korpus uvoľnite z formy a nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pripravte plnku. V miske vyšľahajte žĺtky s ½ cukru a štipkou soli. Tortový korpus dva razy vodorovne prerežte, spodný diel pokvapkajte 150 ml likéru a položte na podnos.
Maslové keksy vložte do mikroténového vrecúška a rozmrvte pomocou váľka na cesto, časť odložte na ozdobu.
Zvyšok keksov zmiešajte so zvyšným likérom.
Kakaový prášok v miske zmiešajte so zvyšným cukrom, 300 mil vlažnej vody, olejom a elektrickým šľahačom šľahajte dovtedy, kým nedostanete hladkú masu, ktorú možno natierať. Polovicu kakaovej polevy odložte, druhú polovicu rovnomerne natrite na spodný a stredný plát korpusu.
Tvaroh prešľahajte elektrickým šľahačom, oslaďte, primiešajte rozdrvené keksy. Želatínu pripravte podľa návodu na obale, primiešajte do tvarohového krému a nechajte čiastočne tuhnúť.
Na spodný plát torty rozotrite polovicu krému, prikryte stredným, rozotrieme naň zvyšný krém, prikryte horným dielom a odložte na 1 hod. stuhnúť do chladničky. Celú tortu potrite zvyšnou kakaovou polevou, posypte keksovými omrvinkami a odložte na 20 min. do chladničky.

predaj vianočných stromčekov, vstup do internetového obchodu

Predaj vianočných stromčekov začne
1.9.2019
a to za:

Dní Hod Min Sek

©2019 | Zákaz kopírovania | NaVianoce.sk | info (a) navianoce.sk