Predaj umelých vianočných stromčekov na Vianoce.

Bazilejské vianočné pečivo

Potrebujeme:
250 g cukru
600 g múky
4 PL šťavy z čerešňového kompótu
4 ČL salajky
350 g medu
2 PL škorice
2 ČL drvených klinčekov
štipka muškátového orieška
100 g kandizovanej citrónovej kôry
100g kandizovanej pomarančovej kôry
200 g posekaných mandlí
50 g posekaných vlašských orechov
trocha masla
50 g sekaných lieskovcov

Poleva:
100 g práškového cukru
trocha citrónovej šťavy

Postup:
Cukor s čerešňovou šťavou pomaly zohrejte, až sa celkom roztopí. Odstavte a primiešajte med.
Koreniny a múku vysypte do misky a premiešajte. Prilejte teplý sirup a vypracujte. Kandizovanú kôru nasekajte a spolu s mandľami a orieškami primiešajte do cesta. Cesto nechajte prikryté niekoľko dní pri izbovej teplote odstáť. Vyvaľkajte a položte na vymastený plech. Pečte v strede rozohriatej rúre do bledohneda.
Poleva: V citrónovej šťave vymiešajte práškový cukor a koláč ihneď po upečení natrite. Krájajte až studený.

TIP: Z dávky vám vyjde asi 35 kúskov pečiva.

predaj vianočných stromčekov, vstup do internetového obchodu

Predaj vianočných stromčekov začne
1.9.2019
a to za:

Dní Hod Min Sek

©2019 | Zákaz kopírovania | NaVianoce.sk | info (a) navianoce.sk