Predaj umelých vianočných stromčekov na Vianoce.

Plnená pečená kačka

Potrebujeme:
1,8 kg očistenej kačice
100 g údenej slaniny
soľ

Plnka:
300 g predného teľacieho mäsa
200 g bravčového mäsa
2 žemle
2 dl mlieka
1,5 dl sladkej smotany
kačacia pečeň
2 vajcia
1 žĺtok
citrónová kôra
mleté čierne korenie
soľ

Postup:
Kačicu umyte, očistite a osušte. Vnútornú stranu kačice osoľte, natrite hrubšou vrstvou pripravenej plnky, na plnku do stredu dajte slaninu, pokrájanú na hrubšie prúžky, naplnenú kačicu zošite a previažte motúzom. Naplnenú a upravenú kačicu osoľte, podlejte trochou horúcej vody a za občasného polievania vypečenou šťava u upečte z oboch strán do mäkka a zlata. Upečenú kačicu vyberte zo šťavy a šťavu preceďte cez husté cedidlo. Upečenú naplnenú kačicu podávajte podliatu menším množstvom šťavy.

Plnka: Odblanené a umyté mäso spolu so žemľami namočenými v mlieku a vytlačenými dva razy zomeľte na mäsovom mlynčeku. K zomletej zmesi pridajte smotanu, vajcia, žĺtok, trochu postrúhanej citrónovej kôry a korenie, mierne osoľte a všetko spolu dôkladne vymiešajte. Nakoniec do vymiešanej zmesi pridajte kačaciu pečeň pokrájanú na väčšie kúsky a ešte raz zľahka premiešajte.

predaj vianočných stromčekov, vstup do internetového obchodu

Predaj vianočných stromčekov začne
1.9.2019
a to za:

Dní Hod Min Sek

©2019 | Zákaz kopírovania | NaVianoce.sk | info (a) navianoce.sk